cabal 1513 43%

Vår rom hålls 100% naturlig. Inget tillsatt socker. Ingen konstgjord färgning. Inga onaturliga smakämnen. Vi tror på att behålla dem som naturliga andar.

Den är också icke-kylfiltrerad för att behålla alla naturligt bildade smaknoter som genereras under jäsnings- och åldringsprocesserna.

"Cabal" är en grupp experter, aficionados och skeptiker fascinerad av vad som kommer.

Cabal 1513 är den första romen från Harpalion Spirits. 
En fantastisk, premium, gammal rum, Cabal No.1513 produceras med en kombination av pot- och kolonndestillationstekniker med rum från framträdande destillerier i Guatemala, Guyana, Trinidad, Panama och Karibien. Romen är Tropiskt åldrad, ursprunget i flaskan är mellan 3-5 år och avslutade sedan i FIRST FOLL PEDRO XIMÉNEZ CASK i Speyside Skottland. Resultatet är en distinkt, komplex, men slät smakprofil med smaker av toffee, mörk choklad, karamelliserad äpple, fikon och fruktkaka.

Pris: 669 kr

Artnr: 5501601

Cabal_AWARDS_1080x1080px.png

Ron Artesano 21 år har lagrats i 20 år under tropiska betingelser och influenser och därefter slutlagrats i 21 månader på ny-Amerikansk Vito-Ek för sin slutgiltiga karaktär.

55,7% bär respekt varför man bör närma sig med stor förväntan och öppenhet – den kommer att explodera i aromer och samtliga doftsinnen ställer sig i givakt!


Efter några minuters rullande av glaset (och sniffande), möter oss söta toner av karamell, toffee och mjölkchoklad. Även fatet sträcker ut sin hand och kombon känns mycket angenäm!

Smaken är förvånansvärt fruktdriven med en elegant touch och långt bak på tungbandet känner vi en sval kryddighet.

Eftersmaken levererar toner av apelsin, mörkare toner av kokos, lakrits (söt) samt ek. 

Avslutningen bjussar med karamell och vanilj, ganska förväntat och ek-karaktären svarar upp med den elegans och komplexitet som El Ron del Artesano har gjort sig berömda för. Putell på er!