top of page

Los santos 15 yo
65 %

Destillerad på Las Cabras Distillery. Lagrad i 5 år på bourbon barrel från Jim Beam och ytterligare 10 år på barrel från Heaven Hill Bourbon. Inga tillsatser, ingen extra sötning, ingen kylfiltrering. 

Cask Strenght på 65%
Det är ett enda unikt fat som är buteljerat.

 

Las Cabras Distillery startades  1919 när det var en sockerfabrik. Sedan dess har ägandet bytts  flera gånger.
I mitten av nittiotalet upptäckte Francisco Jose Fernandez Perez, eller "Don Pancho" som han kallades, och Carlos Esquivel (VD för Proveedora Internacional de LIcores, S.A. (PILSA)) det försummade lagret.
Under det bevuxna gräset upptäckte de en kopparkolonn fortfarande med en liten medaljong inskriven med "Cincinnati 1922" och beslutade att skapa en modern produktionsanläggning för Rum.
Nu har anläggningen en kontinuerlig destillationsinstallation med fem kolumner som destillerar Rum från melass, jäst med en skräddarsydd stam av ananasjäst.
De använder metoder för åldring och blandning av tunnor som är direkt jämförbara med den kubanska stilproduktionen.
Anläggningen producerar sina egna varumärken, inklusive deras Caña Brava Rum, och samarbetar med ett antal andra, som erbjuder alla servicenivåer när det gäller varumärkesskapande.

 

500ml. Pris. 734,00 kr

Beställ genom att klicka på  Bestnr 50155

los santos front map.JPG

Ron Artesano 21 år har lagrats i 20 år under tropiska betingelser och influenser och därefter slutlagrats i 21 månader på ny-Amerikansk Vito-Ek för sin slutgiltiga karaktär.

55,7% bär respekt varför man bör närma sig med stor förväntan och öppenhet – den kommer att explodera i aromer och samtliga doftsinnen ställer sig i givakt!


Efter några minuters rullande av glaset (och sniffande), möter oss söta toner av karamell, toffee och mjölkchoklad. Även fatet sträcker ut sin hand och kombon känns mycket angenäm!

Smaken är förvånansvärt fruktdriven med en elegant touch och långt bak på tungbandet känner vi en sval kryddighet.

Eftersmaken levererar toner av apelsin, mörkare toner av kokos, lakrits (söt) samt ek. 

Avslutningen bjussar med karamell och vanilj, ganska förväntat och ek-karaktären svarar upp med den elegans och komplexitet som El Ron del Artesano har gjort sig berömda för. Putell på er!

bottom of page