top of page

OCEAN SENT

Långt ut i Nordsjön ligger Shetlandsöarna. Detta är en plats för mysterium och hemligheter, av långa sommardagar, kalla vinternätter samt dramatiskt väder. 
Destilleriet ligger på Unst, den mest nordliga ön i Storbritannien vilken är tillgänglig från Shetlands fastland med två färjeturer via ön Yell. Saxa Vord Distillery är Shetland Reels födelseplats och besökare är varmt välkomna till besöks-centrat.
Havets påverkan och inhemsk blåstång ger Ocean Sent Gin dess karaktär. De näringsrika algerna från Shetlands kustlinje används i destilleringen och bidrar till vårt unika recept.

Doft & Smak: Doften har en traditionell enbärs-ton med subtila antydningar av salt, hav och krydda. Finishen är lång med ”haviga” toner!
 

Utmärkelser: Silvermedalj 2016 vid San Francisco World Spirits Awards

Pris: 795,00
Volym: 700ml
Beställ: 8255301

ORIGINAL GIN

Vårt prisbelönta hantverksgin fångar kärleksfullt vår natur. Signatur-receptet använder de söta och doftande bladen av äppelmynta som odlas och skördas på Unst, och ger en unik karaktär av Shetland.

 

Doft & Smak: Doften ger en antydan av enbär med en subtil blandning av kryddor och citrus. Den ursprungliga karaktären erbjuder enbär, kryddor, en aning sötma med en citrus-ton och en uppfriskande antydan till mynta i slutet. Finishen är ren och fräsch.

Utmärkelser: Silvermedalj 2015 vid San Francisco World Spirits Awards. 2015 Högt berömd för bästa hantverkare Drink Scottish Rural Awards

Pris: 729,00
Volym: 700ml
Beställ: 8294501

original.JPG

SIMMER GIN

Simmer.JPG

Inspirerat av magiska himla-fenomen är Simmer Gin en uppfriskande och aromatisk gin, skapad för att fira Shetlands sommarskymning, lokalt känd som Simmer Dim. De långa sommardagarna och en bestående bärnstens-himmel vid solnedgången påverkar de åtta botaniska produkter i vårt recept, inklusive apelsinskal och lakritsrot.

Doft & Smak: Omedelbart fångar vi en doft av söt apelsin. Smaken ger oss apelsin-toner och lakrits som ligger kvar och ger oss en lång finish.
 

.

Utmärkelser: Silver International Wine and Spirits 2017 tävling 2017 Silver San Francisco World Spirits Competition

Utmärkelser: 2018 Silver Scottish Gin Awards 2018

Pris: 795,00
Volym: 700ml
Beställ: 8324701

filska

Filska är inspirerat av lokal Shetlandsdialekt och betyder livlig och flyktig, vilket är representerat i denna citrusaktiga och spännande röda grapefrukt-gin!
Sannerligen ett efterlängtat tillägg till sortimentet.
 
Doft & Smak: Filska är en tydlig citrus-gin med grapefrukt och i den efterföljande smaken finner vi en värmande kanelfinish.
.

Serveringstips!

​Fyll ett highballglas med stora isbitar, häll i 5 cl Filska Gin, 15-20 cl av en premium tonic och en skiva röd grapefrukt… riktigt välsmakande!

Pris: 743,00
Volym: 700ml
Beställ: 5499901

SR-50_900x.jpg

lemon fest

LF.jpg

Från den mest nordliga ön Unst och Saxa Vord Distillery kommer ytterligare en nyhet, Lemon Fest.

Denna spännande Gin har en delikat arom av enbär, betydande citruston samt lätta kaneldofter.

I smaken framträder tydliga citrustoner och en hög friskhet.

 

Vi har testat den med Mediterranian Tonic som verkligen blev en hit!

Nyfikna? Gå in på www.shetlandreel.com för att läsa mer.

.

Pris: 655,00
Volym: 500ml
Beställ: 54983

bottom of page