Tipperary Boutique Distillery
Beläget i den vackra miljön i Golden Vale på Irland ligger destilleriet på deras egen gård i Tipperary.
Destilleriet består av fyra kopparpannor (med den största endast 1 000 liter) som installerades i maj 2020, en mäsk tunna, fyra fermentorer och handbuteljeringsutrustning.
Detta är ett äkta hantverksdestilleri dedikerat till att destillera eget hemodlat korn för att skapa både irländsk single malt whiskey och irländsk single pot still whiskey, tillsammans med vita spritdrycker som gin.
Deras historia
Jennifer Nickerson, Stuart Nickerson och Liam Ahearn grundade Tipperary Boutique Distillery Limited 2014. Efter att ha tillbringat de senaste åren med att släppa oberoende buteljerade single malt irländska whiskys, var de redo att släppa sin första hemodlade, single estate single malt irländska whiskey.
Med det nya destilleriet som nu skapar sprit från deras hemodlade korn, är scenen satt för ännu mer världsklassig irländsk whiskey.
Jennifer Nickerson
Verkställande Direktör
Som auktoriserad revisor och skatterådgivare övervakar Jennifer den dagliga ledningen av Tipperary Boutique Distillery.
Jennifer växte upp bredvid många av de skotska destillerier som hennes far drev och har en passion för whiskey. Hon har haft framgång med Tipperarys oberoende buteljeringar, tilldelats Tipperarys bästa unga entreprenör 2017, varit finalist i AIB’s Start Up Academy 2017, deltagit i Going for Growths 2019 Starting Strong-initiativ, och blev Whisky Magazines 2019 Irish Whiskey Brand Ambassador of the Year.
År 2020 arbetade Jennifer med teamet för att övervaka byggnationen av Tipperarys första destilleri på mer än 150 år.
Stuart Nickerson
Whiskeykonsult
Som en internationellt erkänd whiskeyexpert har Stuart arbetat i över 40 år med Skottlands mest kända whiskys och specialiserar sig nu på att ge teknisk rådgivning till nystartade destillerier. Efter att ha tagit examen som kemisk ingenjör från Herriot-Watt University 1979, arbetade Stuart med Arthur Bell & Sons i Dufftown, Pittyvaich, Blair Atholl, Inchgower och Bladnoch. Han har lett Highland Park Distillery i Orkney, Glenrothes, Glenfiddich, Balvenie, Kininvie och Girvan Grain distilleries. År 2008 köpte Stuart Glenglassaugh Distillery på uppdrag av utländska investerare, renoverade det och återupptog produktionen efter 22 år.
Stuart tar med sig all den erfarenheten till Tipperary och ger råd om våra fermenterings- och destillationsprocesser, val av trä och mognadsbeslut.
Liam Ahearn
Chef för Jordbrukskonsultation
Liams familj har odlat marken på Ballindoney Farm och skött grödor i över 200 år. Växtodling är i deras blod och de har en speciell koppling till marken. Liam är ansvarig för de hemodlade råvarorna som används i produktionen av vår framtida whiskey: endast det bästa irländska kornet och det renaste vattnet från marken på Ballindoney Farm används i produktionen av Tipperary Boutiques premiumwhiskys.